Mathalin Amanodel

Andreas

Description:

AC: 15
Passive Perception: 12
Alder: 121 år

Mathalin er en Novice i Arcorem Amarathiné (Smaragdridderne), en orden af Eldritch Knights der tjener Elvernes Højkonge, Æthelstan. Mathalin er udstationeret i Nyhåb for at varetage ordenens interesser, men vil ikke specificere hvad dette indebærer. Over de seneste 4 år har han varetaget forskellige småjobs som håndlanger, livvagt og lejesoldat, uden at tage nogen fast arbejdsgiver blandt Nyhåbs faktioner.

Mathalin har arbejdet sammen med Taman Skyggedal af flere omgange, men har nægtet at tage jobs for vagtkorpset siden Tamans afskedigelse.

Mathalin er flere gange blevet set i nærheden af optøjer blandt byens fattige, deriblandt Content Not Found: gary-oak. Han er dog aldrig blevet anholdt i denne forbindelse.

Det seneste halve år har Mathalin taget sig af den unge halv-elver Nethgwend, og forsøgt at hjælpe hende med at kontrollere sine evner. Han har i denne anledning kontaktet præsten Bran om hjælp.

Bio:

Mathalin er det fjerde barn af Ghaele Æthelred Amanodel, fyrsten af Hainodel Vaël (fuldmånedalen), og beskytter af den tidlige del af foråret, hvor blomsterne skyder op af jorden, men inden træerne får blade (Mathalin’s egen forklaring af faderens position). Mathalin udviste , til sin faders store skuffelse, ikke nogen veludviklede magiske evner, og blev derfor ikke sent til Kunstens Tårn i Elverhoffet, men blev i stedet sat i lære som væbner hos Smaragdridderen Eadric Stræona.

Hos Smaragdridderne blev Mathalin tatoveret på det meste af kroppen, deriblandt ansigtet. Tatoveringerne symboliserer dels Mathalins underkastelse for Seldarinen (elvernes guder), hans troskab til højkongen Æthelstan, og hans medlemskab af Smaragdridderne.

Mathalin blev forfremmet fra væbner til Novice for 5 år siden, og blev efterfølgende sent til Nyhåb, for at tjene Smaragdridderordenen derfra.

Mathalin Amanodel

Erraia gedehamse